17.09.2024      11      0
 

Енергетики реконструювали повітряну лінію у громаді на Черкащині


Відтепер у жителів села Рацеве Чигиринської міської громади значно поліпшиться енергопостачання. Нещодавно у цій громаді енергетики реконструювали понад два кілометри повітряної лінії. Після цих робіт сучасна повітряна лінія отримала пропускну спроможність для кожного споживача на рівні п’яти кіловат. 

Про це розповіли спеціалісти ПАТ «Черкасиобленерго».

 В рамках Інвестиційної програми нашого Товариства завершується реконструкція лінії в селі Рацеве Черкаського району. Проєкт з реконструкції лінії пройшов всі етапи погодження та був затверджений до виконання,– зауважив начальник відділу організації будівництва ПАТ «Черкасиобленерго» Олег Ісаєнков. – Цю лінію збудували ще у 1978 році, тож за цей час вона зазнала чисельних механічних пошкоджень, зносилася. Через корозію неізольованого проводу її пропускна спроможність була на дуже низькому рівні. Тож тепер в рамках програми відновили лінію першу, лінію другу та лінію третю від підстанції потужністю 160 кВА. По трьом лініям загальна протяжність відреконструйованої лінії склала близько 2,5 км. 

Роботи виконала підрядна організація.

– Роботи з реконструкції лінії старались виконувати під час відключень. Зараз ми вже на фінішній прямій, лишилося виконати контур заземлення, ці роботи ми вже виконуємо без відключень,– поділився деталями про хід робіт головний інженер ТОВ «ЕЛЕКТРО СВІТ» Микола Філіпов. 

Енергетики зазначають, що цей об’єкт реконструйовано за допомогою самоутримного ізольованого проводу, стійкого до ультрафіолету, який не горить, більшого перерізу. Після такої реконструкції значно поліпшаться технічні характеристики лінії, і відповідно електропостачання кожного споживача, зокрема кожен споживач громади отримав пропускну спроможність електропостачання на рівні 5 кВт. 

– Надалі ПАТ «Черкасиобленерго» продовжить  реалізацією проєктів з будівництва, реконструкції, технічного переоснащення, а також капітальні ремонти, техобслуговування. Все це сприятиме  якісному та безаварійному розподілу електроенергії споживачам Черкащини,– підсумував Олег Ісаєнков. 

За інформацією ПАТ «Черкасиобленерго».


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *