29.05.2024      42      0
 

Ситуація в енергосистемі станом на 29 травня


Ворог атакував енергооб’єкт на Рівненщині; обмеження споживачів не прогнозуються.

ГЕНЕРАЦІЯ, ПЕРЕДАЧА, СПОЖИВАННЯ

Минулої доби потреби споживачів покривалися власною генерацією та комерційним імпортом. Також вчора у денні години Україна надавала аварійну допомогу Польщі – отримувала надлишки електроенергії з енергосистеми цієї країни.

Протягом години через сонячну погоду та відповідно активний виробіток електроенергії СЕС оператор системи передачі обмежував виробництво електроенергії з ВДЕ.

На сьогодні обмеження побутових та промислових споживачів поки не прогнозуються.

НАСЛІДКИ ОБСТРІЛІВ

Уночі в Рівненській області внаслідок ворожої атаки на одну з підстанцій вмикалося обладнання, знеструмлювалися побутові споживачі. Всіх заживлено.

СТАН МЕРЕЖ

В Одеській області через технологічне порушення на одній з підстанцій короткостроково знеструмлювалися приєднані до неї побутові споживачі. Всіх заживлено, причина порушення з’ясовується.

У Вінницькій області двічі вимикалися повітряні лінії обленерго. Знеструмлювалися підстанції та приєднані до них побутові споживачі. Всіх заживлено.

У Львівській області з технологічних причин короткочасно вимикалась високовольтна повітряна лінія. Лінію включено в роботу.

НАДЗВИЧАЙНІ СИТУАЦІЇ

У Рівненській області під час виконання робіт на одній з підстанцій потрапив під напругу та загинув слюсар. Обставини з’ясовуються.

СИТУАЦІЯ НА ЗАЕС

Рівень води у ставку-охолоджувачі дещо знизився і становить 15,23 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.

ІМПОРТ/ ЕКСПОРТ

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 18 821 МВт*год. Експорту не передбачається.

За інформацією Урядового порталу


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *