28.05.2024      32      0
 

Ситуація в енергосистемі станом на 28 травня


Ситуація в енергосистемі станом на 28 травня: обмеження електропостачання побутових та промислових споживачів наразі не прогнозуються. 

ГЕНЕРАЦІЯ, ПЕРЕДАЧА, СПОЖИВАННЯ

Минулої доби потреби споживачів покривалися власною генерацією та комерційним імпортом. Також у денні години Україна надавала аварійну допомогу Польщі – отримувала надлишки електроенергії з енергосистеми цієї країни.

Через нестачу генерації після російських атак застосовувалися обмеження побутових та промислових споживачів. На поточну добу застосування обмежень наразі не передбачається.

Це пов’язано зі збільшенням обсягів внутрішньої генерації, зокрема атомної – після планових ремонтів приєднані до енергомережі два атомних блоки. Також сприяють погодні умови та відповідно активна робота сонячних станцій у денні години.

Водночас до планових виходів у ремонт готуються ще кілька атомних блоків, що важливо для їх безперебійної роботи під час опалювального сезону. Тому обсяг генерації буде зменшуватися.

НАСЛІДКИ ОБСТРІЛІВ

У Харківській області вимикалась повітряна лінія обленерго, внаслідок чого відключились дві підстанції та приєднані до них побутові споживачі. В районі ведуться бойові дії.

СТАН МЕРЕЖ

У західних та східних регіонах з технологічних причин короткостроково відключались три високовольтні повітряні лінії. Лінії введено в роботу, організовано їх обхід для з’ясування причин відключень.

У Донецькій області з технологічних причин відключалась повітряна лінія обленерго. Внаслідок цього знеструмились три підстанції, до яких приєднані побутові споживачі та інфраструктура залізниці (збоїв в русі потягів не було). Повітряну лінію включено в роботу, всіх споживачів заживлено.

СИТУАЦІЯ НА ЗАЕС

Рівень води у ставку-охолоджувачі незначною мірою знизився і становить 15,25 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.

ІМПОРТ/ ЕКСПОРТ

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 17 207 МВт*год. Експорту не передбачається.

За інформацією Урядового  порталу


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *