16.10.2024      78      0
 

У Черкаській РВА відбулася координаційна нарада у сфері охорони навколишнього природного середовища


Про реалізацію повноважень у сфері управління відходами, охорону територій та об’єктів природно-заповітного фонду говорили на координаційній нараді ОДА за участі першого заступника голови Черкаської РДА Романа Хоменка, представників профільних структурних підрозділів обласної та районної державних адміністрацій, Державної екологічної інспекції Центрального округу, територіальних громад Черкаського району.

На території району обліковується 99 місць видалення твердих побутових відходів, з яких 50 – паспортизовані. Роздільне збирання побутових відходів здійснюється у 35 населених пунктах району. Вид сировини, що роздільно збирається – петпляшка, склобій, папір.

З метою забезпечення контролю та зменшення обсягів утворення відходів, вдосконалення механізму їх обліку, райдержадміністрацією утворено районну постійно діючу комісію з питань поводження з безхазяйними відходами.

Районна державна адміністрація постійно проводить комунікацію із міськими та сільськими радами щодо необхідності проведення робіт із виявлення цінних природних комплексів та об’єктів, встановлення меж територій та об’єктів природно-заповідного фонду, подання клопотань про включення територій та об’єктів до переліку територій та об’єктів екологічної мережі.

Державною екологічною інспекцією Центрального округу виявлено 17 порушень вимог природоохоронного законодавства у Черкаському районі. Матеріали надіслані для відповідного реагування.

Земля – наш дім і нам тут жити, тому координація діяльності органів влади та місцевого самоврядування для вирішення екологічних питань – надважлива. Працюємо!


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *