08.10.2024      41      0
 

Підтримка ветеранів – серед пріоритетів у роботі Черкаської районної військової адміністрації


За дорученням начальниці Черкаської РВА Валерії Бандурко, заступник голови РДА Микола Турик провів зустріч із ветеранами війни та родинами захисників у Набутівській територіальній громаді.

Щира, відверта, розмова, – так можна описати цю зустріч. Говорили про виплати соціальних допомог військовослужбовцям, які проживають разом з батьками, матеріальну допомогу на поховання загиблих захисників. Розглянули й інші питання соціально-побутового характеру. Важливо, щоб кожен був поінформований про права і гарантії, передбачені державою. Також важлива і підтримка громади.

На сьогодні у громаді на обліку перебуває 11 осіб з інвалідністю внаслідок війни, які отримали статус після вторгнення російської федерації на територію України, 10 безвісти зниклих осіб та 54 члени сімей загиблих.

У відділі Центру надання адміністративних послуг Набутівської сільської ради створено робоче місце “Вікно ветерана” для ветеранів війни, членів їх сімей та родин загиблих.

У відділі соціального захисту населення сільської ради військовослужбовцям, ветеранам війни, членам їх родин та членам сім’ї загиблих надається інформаційно-консультаційна підтримка, допомога в оформленні всіх видів пільг та виплат, які передбачені чинним законодавством України.

Рішенням виконавчого комітету Набутівської сільської ради створено Ветеранський (хаб) простір та розроблено Положення з метою підтримки та адаптації до цивільного життя ветеранів війни, членів їх сімей та членів сімей загиблих.

Загалом у Черкаському районі вже створено 21 ветеранський хаб. Робота в означеному напрямку триває!


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *