18.09.2024      14      0
 

Продовжуємо комунікувати із ветеранами/ветеранками Черкаського району


Днями заступник голови РДА Микола Турик провів зустріч із ветеранами війни, родинами захисників та сім’ями безвісти зниклих у Ліплявській територіальній громаді.

На сьогодні у громаді на обліку перебуває 3 особи з інвалідністю внаслідок війни, які отримали статус після вторгнення російської федерації на територію України, 86 учасників бойових дій та 11 безвісти зниклих осіб.

Ветеранам надається інформаційно-консультативна та психологічна підтримка, юридичні послуги. За участі ветеранів проводяться зустрічі із національно-патріотичного виховання та спортивні заходи.

У громаді створено робоче місце “Вікно ветерана”, де кожен, хто потребує допомоги та роз’яснень із вирішення соціальних питань, зможе їх отримати.

У ході зустрічі говорили про питання соціально-побутового характеру.А також – про отримання посвідчення безвісти зниклого військовослужбовця з подальшим отриманням пільг членом сім’ї.

Нагадуємо, що Міністерством соціальної політики України визначено понад 12 базових соціальних послуг, які можуть отримати родини безвісти зниклих та незаконно ув’язнених українців. Всі ці послуги призначені для того, щоб допомогти людині, звільненій з полону, членам її родини та членам родин військовополонених отримати професійну соціальну підтримку. Соціальні послуги та допомоги доступні і можуть бути активовані на будь-якому етапі: членами родини під час очікування, а також людиною після звільнення, під час реабілітації та за місцем проживання.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *