05.09.2024      32      0
 

Важливо, щоб кожен у державі, яка захищається від ворога, дбав про власну безпеку і безпеку в цілому, – Валерія Бандурко


Безпека, порядок, свідома позиція. Разом із керівниками правоохоронних органів Черкаського району обговорили актуальні безпекові питання на черговій координаційній нараді, яку провела начальниця Черкаської РВА Валерія Бандурко.

– Так, викликів багато, особливо у воєнний час, але завдяки взаємодії і співпраці їх можливо подолати, – зазначила Валерія Бандурко.

Перше на чому акцентували увагу – функціонування та модернізація територіальної автоматизованої системи централізованого оповіщення та створення місцевих автоматизованих систем оповіщення.

Наразі в районі функціонує 42 сигнально-гучномовні пристрої (електросирени), які забезпечені резервними джерелами живлення.

Зрозуміло, що сучасні реалії вимагають модернізації та більш ефективних рішень в цьому напрямку. Працюємо з головами громад, щоб максимально організувати інформування населення про загрозу виникнення надзвичайних ситуацій.

Далі – розглянули питання збільшення фонду захисних споруд цивільного захисту для населення. Це – одне із першочергових завдань, над яким працюємо щодня.

На сьогодні на території району фонд захисних споруд налічує: 133 сховища; 61 протирадіаційне укриття; 7 споруд подвійного призначення із захисними властивостями захисних споруд цивільного захисту; 492 інших об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту.

Впродовж 2024 року на облік фонду захисних споруд цивільного захисту включено 61 найпростіше укриття і 1 протирадіаційне укриття.

– Це – результат спільних зусиль органів влади, місцевого самоврядування та всіх відповідних служб. Це – можливість 100% учнів району навчатися у очному та змішаному форматах, – наголосила Валерія Бандурко.

Також говорили про суспільно-політичну ситуацію в районі.

– Сьогодні важливо, щоб кожен у державі, яка захищається від ворога, дбав про власну безпеку і безпеку в цілому. Вистоїмо! – резюмувала очільниця РВА.

Telegram:
t.me/ValeriyaBandurko


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *