15.08.2024      53      0
 

Посилюємо спроможність громад: у Черкаському районі відбулася діалогова зустріч про муніципальне співробітництво


Сьогодні у Черкаській РВА відбулася діалогова зустріч із головами територіальних громад Черкаського району з питань міжмуніципального співробітництва. Такі зустрічі, організовані Департаментом регіонального розвитку ОДА спільно із представниками U-LEAD з Європою в Черкаській області та Черкаською агенцією регіонального розвитку, проводяться у кожному районі.

Начальниця Черкаської РВА Валерія Бандурко разом із головою районної ради Олександром Василенком долучилися до заходу та активного обговорення питань порядку денного.

Під час діалогової зустрічі розглянули етапи укладання договорів співробітництва, форми та можливі сфери реалізації міжмуніципального співробітництва.

На сьогодні громадами Черкаського району вже укладено 5 договорів про співробітництво та підготовлено 15 потенційних договорів, які потребують обговорення, чи перебувають на стадії обговорення або не зареєстровані.

Сфери співробітництва різноманітні: спільне утримання центру надання соціальних послуг, делегування виконання окремих завдань у сфері містобудування та архітектури, реалізація спільного проєкту „Створення належних умов для забезпечення реалізації прав дітей на здобуття освіти“, спільне утримання інклюзивно-ресурсного центру, утримання центру професійного розвитку педагогічних працівників, отримання послуг по обслуговуванню Комунальним закладом „Місцева пожежна команда“ та інші.

У рамках практичної панелі керівники Білозірської, Руськополянської, Степанківської, Червонослобідської тергромад поділилися власним досвідом співробітництва.

Також проведено групові воркшопи по напрацюванню договорів співробітництва за різними напрямами.

– Ця зустріч була жвавою і продуктивною. Дякую всім учасникам за комунікацію. Сильні, коли об’єднані! Співпрацюймо! – резюмувала Валерія Бандурко.

Telegram:
t.me/ValeriyaBandurko


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *