13.08.2024      44      0
 

Працювати на Перемогу – пріоритет у роботі кожного, – Валерія Бандурко


Начальниця Черкаської РВА Валерія Бандурко провела апаратну нараду за участі керівників структурних підрозділів РДА, обговорили стан справ у кожній галузі району. Незмінною є і підтримка наших захисників і захисниць.

– Працювати на Перемогу – пріоритет у роботі кожного. Це – те, що допомагає знаходити сили та приймати важливі рішення, – зазначила Валерія Бандурко.

Безпека і оборона. Ворог випробовує нашу стійкість шахедами і балістикою. Лише протягом останньої доби сигнал тривоги на Черкащині лунав 7 разів. Завдяки нашим оборонцям неба минулося без потерпілих і руйнацій інфраструктури.

Вкотре закликаємо не нехтувати правилами безпеки і не ігнорувати сигнали тривоги. Наша безпека – у наших руках!

Продовжуємо шукати нові шляхи і можливості підтримки захисників/захисниць та тримаємо на контролі хід мобілізації.

Підготовка до нового навчального року та опалювального періоду. Наразі тривають моніторингові візити працівників РВА до закладів освіти щодо початку безпечного навчального процесу та проводиться збір інформації про хід виконання заходів підприємствами житлово-комунального господарства та соціальної сфери щодо підготовки до опалювального періоду 2024-2025 років.

– Кожен розуміє, що зима – не за горами, опалювальний сезон буде складним і від того, як ми спрацюємо сьогодні, залежить його проходження, – зауважила начальниця РВА. – Робимо все можливе, щоб наші діти навчалися безпечно. Вдячна тим громадам, які побудували об’єкти цивільного захисту і закрили це питання. Максимально комунікуємо з тими, де тривають ремонтні роботи.

Ще одним важливим питанням є безпечне підвезення учнів. На сьогодні по району обліковується 66 шкільних автобусів. Більшість із них вже пройшли перевірку технічного стану і готові підвозити діток на навчання. Там, де є приписи рекомендаційного характеру, недоліки мають бути усунені у найкоротші терміни. Працюємо в цьому напрямку!

Соціальний захист та робота із категорійними дітьми. На первинному обліку сільських територіальних громад перебуває 328 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Влаштування у сімейні форми виховання складає 94,5 відсотка від загальної кількості посиротілих дітей. Це – дуже чутливе питання, тому пошук родин, які спроможні взяти на виховання дітей, відбувається зважено і ретельно.

Службою у справах дітей РДА оновлено дані стосовно кількості внутрішньо переміщених дітей, які мають статус дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. Всього у сільських громадах проживає 41 дитина.

Всі отримують соціальні допомоги від держави відповідно до чинного законодавства.

Загалом по району лише за липень виплачено соціальних допомог на суму 34967439,63 гривень 11697 особам. Фахівці управління соціального захисту населення РДА постійно моніторять це питання. Важливо, щоб кожен громадянин був соціально захищений.

Переміщення ВПО. Загальна кількість по району становить 53 824 внутрішньо переміщені особи. З них: м. Канів – 3 665 осіб, м. Сміла – 6 249 осіб, м. Черкаси – 25 671 особа. Район без вищезазначених міст – 18 239 осіб.

Тримаймося, друзі! Працюємо! Слава Україні

Telegram:
t.me/ValeriyaBandurko


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *