05.08.2024      66      0
 

Принциповість та відповідальність кожного – це про стабільне функціонування будь-якої сфери життєдіяльності, – Валерія Бандурко


Про життєдіяльність району, підготовку до опалювального сезону і нового навчального року, а також оздоровлення діток, соціальний захист говорили на нараді із керівниками структурних підрозділів РДА під головуванням начальниці РВА Валерії Бандурко.

– Робимо все необхідне, щоб наступний опалювальний сезон, попри всі можливі ризики у зв’язку з агресією рф, пройшов стало, – зазначила Валерія Бандурко.

На сьогодні підприємствами теплопостачання підготовлено до роботи у зимовий період 108 котелень місцевих рад, 4 центральні теплові пункти, понад 38 км теплових мереж. Комплексно підготовлено 206 будинків, які обслуговуються управителями, та 128 ОСББ, ЖБК. Підприємствами водопровідно-каналізаційного господарства відремонтовано та замінено 4,4 км водопровідних мереж, 1,4 км каналізаційних мереж, 84 свердловини. Підготовлено об’єкти соціальної сфери: 48 дошкільних навчальних закладів, 60 навчальних закладів, 50 закладів охорони здоров’я. Підготовчі роботи йдуть за графіком, працюємо.

Сільське господарство. Наші аграрії – справжні “титани” своєї справи. Попри всі виклики сьогодення у районі завершено збір ранніх зернових і технічних культур. Зібрано 100% площі посівів озимої пшениці із середньою урожайністю 41,5 ц/га, озимого ячменю – 48,2 ц/га і озимого ріпаку – 28,1 ц/га. Наша продовольча безпека – у надійних руках, дякуємо за вашу працю.

Літо – це “гаряча пора” не тільки для аграріїв, а й для – освітян. Підготовка до нового навчального року – у розпалі. Активно проводяться будівельні та ремонтні роботи на об’єктах цивільного захисту. Навчальні класи облаштовуються новенькими технічними засобами та обладнанням.

Зокрема, на минулому тижні доукомплектували “Клас безпеки” манекеном для відпрацювання серцево-легеневої реанімації в одному із навчальних закладів Мошнівської громади.

Завдяки співфінансуванню у новому навчальному році учнів Бобрицької громади підвозитиме на навчання новенький шкільний автобус.

– Це – стало можливо завдяки свідомій позиції та співпраці, дякую всім, хто причетний, – зауважила очільниця РВА.

– Щасливі діти – здорові діти. І, коли як не влітку, організовувати відпочинок. Завдяки Фундації Олени Зеленської завершено оздоровлення 40 дітей із дитячих будинків сімейного типу району у МДЦ “Артек-Буковель”. Також у Карпатах триває оздоровлення і інших діток пільгових категорій. Працюємо в цьому напрямку, адже попри війну наші діти повинні мати дитинство, гармонійний розвиток та позитивні емоції, – розповіла Валерія Бандурко.

Маємо хороші новини і для ветеранів війни. 4 особи із числа учасників бойових дій, осіб з інвалідністю та 1 внутрішньо переміщена особа отримали компенсацію від держави на придбання житла відповідно до чинного законодавства.

У районі своєчасно можна отримати й інші соціальні виплати.

Також продовжуємо виїздити у тергромади та комунікувати із ветеранами/ветеранками, дружинами військовослужбовців, їх родинами.

Переміщення ВПО: Загальна кількість по району становить 53 816 внутрішньо переміщених осіб. Зокрема: м. Канів – 3 669 осіб, м. Сміла – 6 243 особи, м. Черкаси – 25 708 осіб. Район без вищезазначених міст -18 196 осіб.

Незмінною є підтримка наших захисників! Про черговий транш допомоги – в окремому дописі. Дякуємо за захист! Слава Україні!

Telegram:
t.me/ValeriyaBandurko


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *