11.07.2024      58      0
 

Сьогодні від кожного залежить, що буде завтра, – Валерія Бандурко


Сьогодні, у рамках робочого візиту до Корсунь-Шевченківської міської територіальної громади, начальниця Черкаської РВА Валерія Бандурко провела нараду з питань ветеранської політики.

Започатковуємо проведення таких нарад-зустрічей із ветеранами у кожній тергромаді, адже розуміємо всю важливість питання.

Почути кожного ветерана – наше основне завдання, щоб розробити алгоритм їх повернення у цивільне життя.

Соціальні виплати, пільгове кредитування на житло та відкриття власної справи – це кроки держави задля підтримки тих, хто ціною свого здоров’я захищав її цілісність та суверенітет.

А ще є те, про що мало говорять, – психологічна підтримка і адаптація. І тут теж потрібен фаховий підхід, як до самих ветеранів, так і їх сімей.

– Ось, чому постійно наголошую на створенні ветеранських просторів, де кожен охочий зможе отримати професійну допомогу, консультацію та просто відчути себе потрібним у цьому житті, – зауважила Валерія Бандурко.

Наразі в Корсунь-Шевченківській громаді на обліку перебуває понад 400 ветеранів війни. І ми розуміємо, що це не остаточні дані.

При Центрі соціальних служб міської ради створено “Простір ветерана”. Фахівцями центру надаються відповідні послуги, однак для такої великої громади цього замало, адже через низку проблемних питань, простір не функціонує на повну. Кожен від кого залежить вирішення ситуації, яка склалася, має не стояти осторонь, а допомогти.

– За низкою щоденних клопотів і турбот, буває, що ми відволікаємось від викликів сьогодення. А маємо завжди пам’ятати, хто і якою ціною, – зазначила Валерія Бандурко.

Живе спілкування… Запитання без будь-якої цензури – ось із чого складається шлях розвитку і рух до такого омріяного європейського майбутнього.

Усі важливі новини є у телеграм каналі «Платформа ветеранів»: t.me/ukrveteran_ck

Telegram:
t.me/ValeriyaBandurko


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *