29.04.2024      99      0
 

Валерія Бандурко про актуальні питання життєдіяльності району


Начальниця Черкаської РВА провела щопонеділкову нараду за участі заступників голови, керівників структурних підрозділів РДА, в ході якої проаналізовано стан справ у всіх галузях та визначено пріоритетні напрямки роботи на поточний тиждень.

– Наше завдання – забезпечити стабільне функціонування усіх сфер діяльності району і бути готовими до будь-яких викликів сьогодення, – наголосила Валерія Бандурко.

Минулого тижня ворог атакував Смілу. Внаслідок падіння уламків ракети пошкоджено 126 житлових будинків, з них – 4 багатоквартирні, 9 суб’єктів господарювання, 4 заклади освіти, заклад охорони здоров’я та соціальної сфери. На сьогодні здійснюється вивезення будівельного сміття, проведено закриття плівкою 404 вікон, 40 дахів закриті шифером та 16 – закриті плівкою. Будівельні бригади продовжують працювати. Вкотре наголошуємо: не ігноруйте повітряні тривоги! Підступність та жорстокість ворога не має меж. Будьте у безпеці!

Триває моніторинг щодо рівня води підтоплень населених пунктів у Черкаському районі. Наразі ситуація стабілізувалася. Водночас усі служби готові до реагування 24/7 і роблять усе можливе для мінімізації наслідків водопілля. Дякуємо рятувальникам! Моніторимо і далі.

Попри погодні перешкоди у вигляді дощу аграрії району обробляють та засівають свої угіддя. Під урожай засіяно: кукурудзи – 25% від плану; соняшнику – 38% від запланованого; кукурудзи на силос – 26 %; люцерни – 100%; овочів – 39% до плану. Дякуємо аграріям!

– Маємо й надалі сприяти розвитку та підтримці аграрного сектору на території району попри війну. Адже це – запорука не лише стійкості регіону, а й підсилення обороноздатності держави загалом, – зауважила очільниця РВА.

Найдорожчий скарб кожної країни – це діти, надія на розвиток, ковток енергії та рух до кращого. Задля підтримки талановитих дітей, розвитку їх творчих здібностей служба у справах дітей РДА проводить роботу щодо залучення вихованців прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу сільських територіальних громад району до їх участі в щорічному обласному конкурсі дитячої творчості “Світ дитячої фантазії”. Долучайтеся! Творімо майбутнє разом!

Не залишаємо поза увагою тих, хто через війну тепер наново налагоджує життя у Черкаському районі. Станом на 29.04.2024 загальна кількість зареєстрованих ВПО становить 53 859 осіб, з них: у Черкасах – 26 016 осіб, Смілі – 6 324 особи та у Каневі – 3 732 особи. Район без вищезазначених міст – 17 787 осіб.

– Друзі, звертаю вашу увагу! Напередодні Великодніх свят дотримуйтеся правил безпеки! Бережіть себе! Мирного тижня! – резюмувала Валерія Бандурко.

Telegram:
t.me/ValeriyaBandurko


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *