10.10.2023      178      0
 

У Корсунь-Шевченківській громаді запрацює відділення реабілітації та протезування


Наші воїни – надзвичайні люди. Після тяжких поранень, вони вчаться заново жити та стають прикладом сили й волі для інших. Ми можемо лише уявити, яка внутрішня боротьба відбувається всередині: «Не здатися, не зламатися, не стати слабким!»

В одній із лікарень Корсунь – Шевченківської громади Черкаського району створено стаціонарне відділення, напрям якого протезування та реабілітація військовослужбовців.

Тут з ними будуть поряд на кожному етапі: від консультації до завершення реабілітації.

Відділення на 40 ліжок, 20 з яких виділено для проведення реабілітації військовослужбовців, що отримали ушкодження кінцівок та потребують протезування. 

Втілення цього проєкту – спільна робота багатьох структур за різними напрямками. Відділення починає свою роботу у синергії з ТОВ «Аванті Трейд», регіональний директор якого Олександр Підстепний. Товариство працює на базі та спільно з Інститутом травматології та ортопедії національної академії наук України.

Лікарня заключила договір із цим товариством, яке у межах державної програми надає послуги з виготовлення та безкоштовного забезпечення сучасними протезно-ортопедичними виробами для військовослужбовців, які втратили кінцівки  на війні.

За кошти місцевого бюджету Корсунь-Шевченківської громади придбано нові ліжка, а за кошти лікарні дозакуповується  відповідне реабілітаційне обладнання. Саме дооблаштування приміщення вже на завершальній стадії та відповідатиме сучасним вимогам.

Вже наступного тижня це відділення прийматиме перших пацієнтів, які будуть переведені із військових шпиталів.

Комплексний підхід до лікування та реабілітації наших героїв.  Місцеві лікарі пройшли навчання, щоб мати необхідний рівень підготовки. На початку роботи відділення будуть залучені спеціалісти, які вже мають досвід роботи в цьому напрямку. Аби забезпечити максимально комфортний процес реабілітації наших військових, у лікарні також здійснюється поліпшення кабінету психологічної підтримки, адже емоційний стан бійців – це левова частка їх майбутнього якісного життя. Жодна людина не може бути готова до того, що більшість із них пережили.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *