24.09.2024      23      0
 

Заступник голови Черкаської РДА Микола Турик взяв участь у засіданні координаційного центру підтримки цивільного населення при Черкаській ОВА


Підтримка людей, які потребують допомоги, – один із пріоритетів у роботі Черкаської районної військової адміністрації. З цією метою заступник голови Черкаської РДА Микола Турик взяв участь у черговому засіданні координаційного центру підтримки цивільного населення при Черкаській обласній державній адміністрації під керівництвом першої заступниці голови Черкаської ОДА Наталії Кравченко.

На засіданні розглянули питання виключення об’єктів із переліку місць тимчасового проживання ВПО в Черкаській області та затвердження складу фокус-групи для опрацювання регіонального Плану заходів на 2024-2026 роки з реалізації Концепції розвитку охорони психічного здоров’я на період до 2030 року.

На сьогодні загальна кількість внутрішньо переміщених осіб по району становить 54 831 особа. З них: у м. Канів проживає 3 722 особи, м. Сміла – 6 341 особа, м. Черкаси – 25 880 осіб.

Щоденно здійснюється оперативний моніторинг вільних місць для тимчасового розміщення (проживання) внутрішньо переміщених осіб. Створено умови та постійно надається підтримка для задоволення базових потреб ВПО.

У районі функціонує 5 Центрів життєстійкості: в Білозірській, Ротмістрівській, Смілянській, Чигиринській та Мліївській громадах. Робота Центрів, спрямована на підтримання психічного здоров’я населення, також тут проводиться моніторинг стану психічного здоров’я малозабезпечених осіб, внутрішньо переміщених осіб, інвалідів загального захворювання та ветеранів і ветеранок, які демобілізовані із військової служби, налагоджено співпрацю із благодійними та релігійними місцевими організаціями, які опікуються цим питанням.

За підсумками засідання надано відповідні доручення. Працюємо!


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *