19.08.2024      45      0
 

Від друзів Черкащини: Українським захисникам передали потужний «транш» підтримки


Необхідне та надважливе. Волонтери з Данії передали українським захисникам вартісний «транш» підтримки. Про це розповів очільник Черкащини Ігор Табурець.

Уся отримана допомога вже прямує на Сумський напрямок.

– Сьогодні передали нашим захисникам +5 автомобілів, – розповів очільник області. –  Серед них – “швидка” з потужним і вартісним вантажем тактичної медицини. Суха плазма, прилади для підігріву рідин і багато іншого, не менш важливого для порятунку життів. У цьому “транші” підтримки й наземні роботизовані платформи. Понад 30 одиниць.

Начальник ОВА подякував Данії за незмінну підтримку українського народу. Особливо відзначив Єспера Туліна, Андерса Хагескова, Йохана Углі та Єна Біттерхоффа.

– Не вперше вітаємо їх на Черкащині, – зауважив він. – І певен, що не востаннє! Разом ми можемо значно більше!

Єспер Тулін зауважив, що громадяни Данії від початку повномасштабної війни допомагали Україні.

– Ми слідкували за ситуацією, зокрема через медіа, – пригадав він. – Це були жахливі картини. І в нас, звісно, виникло бажання долучитися та допомогти. Найперше, що ми зробили, як цивільна ініціатива, – поїхали на кордон і допомагали вимушеним переселенцям. Водночас ми побачили, що є набагато масштабніші проблеми, тому хотіли допомогти в тому місці, де ця допомога найважливіша. Ми шукали контакти, і так сталося, що найкраще почали комунікувати саме з Черкащиною. 

Нагадаємо, нагальні запити низки підрозділів, які стоять на передовій, закрили на Черкащині. Оборонцям передали необхідного на близько 13 млн грн

Офіційну інформацію читайте на ресурсах:

За інформацією Черкаської ОВА.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *