09.08.2024      57      0
 

Заступник голови РВА Микола Турик взяв участь в онлайн-нараді з питань ветеранської політики в громадах


Реалізація ветеранської політики, забезпечення прав та законних інтересів ветеранів/ветеранок війни, демобілізованих, членів їх сімей, членів сімей захисників та захисниць – серед основних напрямків діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Про реалізацію ветеранської політики в громадах говорили на нараді під керівництвом першої заступниці голови Черкаської обласної державної адміністрації Наталії Кравченко. Про ситуацію в Черкаському районі розповів заступник голови районної державної адміністрації Микола Турик.

На сьогодні у громадах району створено 14 ветеранських просторів (хабів). Тут кожен може отримати інформаційно-консультаційну та адміністративну підтримку, психологічну та правничу допомогу, а також можливість активного відпочинку та дозвілля. Робота щодо відкриття ветеранських просторів в інших громадах триває.

Під час наради обговорили питання функціонування в громадах фахівця із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб (помічник ветерана) та впровадження нової соціальної послуги „Соціальна адаптація ветеранів війни та членів їх родин“. Відповідну послугу можна отримати через органи соціального захисту, ЦНАПи, вебпортал Е-послуга ДІЯ та виконавчі органи міських, районних у містах, селищних, сільських рад.

Варто зазначити, що в Україні створено Е-Карту із зібраними послугами для ветеранів та їх родин у розрізі областей та громад.

Працюємо та створюємо можливості для наших ветеранів/ветеранок разом!


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *