09.08.2024      75      0
 

Засідання робочої групи з впровадження розподіленої генерації на території Черкаської області за участі першого заступника голови Черкаської РВА Романа Хоменка


Сьогодні відбулося засідання робочої групи з впровадження розподіленої генерації на території Черкаської області. У засіданні взяв участь перший заступник голови Черкаської районної державної адміністрації Роман Хоменко.

Атаки росії на українську енергосистему майже щодня завдають серйозної шкоди, особливо об’єктам генерації. Саме тому розподілена генерація виходить на перший план як альтернатива.

Учасники засідання обговорили питання активізації розвитку розподіленої генерації, як важливого напрямку забезпечення надійного енергопостачання регіонів в сучасних умовах, першочергові питання відновлення енергетики, інноваційні, технічні та технологічні рішення у розподіленій генерації.

На сьогодні міськими територіальними громадами Черкаського району надано пропозиції щодо встановлення когенераційних газопоршневих установок, когенераційних газотурбінних установок для забезпечення створення розподіленої генерації електричної та теплової енергії при аварійних та позаштатних ситуаціях (вид палива природний газ).

Виконавчими комітетами міських рад спільно з комунальними підприємствами теплопостачання опрацьовуються питання внесення змін до бюджету щодо співфінансування заходів з приєднання когенераційних установок, плануються зустрічі з представниками місцевого бізнесу щодо надання благодійної допомоги на придбання та встановлення установок.

Сьогодні питанню підключення розподіленої генерації до електромереж приділена особлива увага Уряду, Міністерства енергетики та інших органів виконавчої влади всіх рівнів.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *