07.08.2024      60      0
 

Про реалізацію ветеранської політики у Ротмістрівській сільській територіальній громаді


У рамках робочого візиту, заступник голови РДА Микола Турик відвідав Ветеранський простір у Ротмістрівській сільській територіальній громаді та зустрівся із ветеранами. Про реалізацію ветеранської політики у громаді – далі.

Ставши на захист рідної землі з 24 лютого, а хто і раніше, вони знайшли сенси у житті. Наші захисники і захисниці. Вони мужньо виконують бойові завдання та боронять наш спокій і тил.

Однак, є ті, хто у бою, втратив свою міць і здоров’я, і наново шукає своє призначення. Наші ветерани і ветеранки. Після фізичної реабілітації хтось швидко адаптується до цивільного життя, а комусь потрібна психологічна підтримка і допомога.

Важливо, щоб поруч були рідні і близькі люди, а ще – громада і суспільство. З цією метою у населених пунктах району створюються Ветеранські простори та хаби, проводяться зустрічі із ветеранами за участі представників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Ветеранська політика – це не лише про соціальні гарантії держави, а й про спілкування, а воно у Ротмістрівці було щирим і відвертим. Говорили і про позитивні кроки в цьому напрямку, і про проблемні питання.

Зустріч відбулася у Ветеранському просторі, який працює на базі комунального закладу “Центр надання соціальних послуг Ротмістрівської сільської ради”. Місце нещодавно відкрите, але створене з любов’ю до відвідувачів.

Ветеранам надається інформаційно-консультаційна підтримка, психологічна допомога, правова підтримка, організовуються заходи щодо їх дозвілля та відпочинку. Тут є окремі кімнати різного спрямування для ветеранів/ветеранок, їх родин, дружин військовослужбовців та діток: “Зона неформального спілкування”, “Зона масових заходів та проведення тренінгів”, “Фізкультурно-спортивна зона”, “Ігрова зона для дітей”, всього і не перелічити. Кожен може знайти те, що саме йому потрібно.

Цей Ветеранський простір – приклад того, як у невеличкій громаді можна створити місце із “великим серцем”, без суперсучасного обладнання, але з душею..


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *