07.08.2024      35      0
 

«Наше завдання на рівні області – працювати над енергостійкістю», – Ігор Табурець


Бізнес Черкащини освоює альтернативні джерела електроенергії. Першопрохідці готові ділитися досвідом і допомагати масштабувати кращі практики. Про це йшлося на зустрічах начальника ОВА Ігоря Табурця з підприємцями.

Зокрема, під час робочої поїздки на Уманщину очільник області відвідав кілька об’єктів, які вже попрацювали над власною енергонезалежністю. Одне з підприємств забезпечує себе енергією завдяки встановленим сонячним панелям. Інше –  за 15 років стало повністю енергонезалежним завдяки когенерації.

– Бізнес завжди відкритіший до новацій у роботі, технологіях, енергетиці, – підкреслив Ігор Табурець. – Останній напрям – надактуальний нині, коли енергоінфраструктура країни потерпає від ворожих обстрілів. Виробництво не поставиш на паузу і не підлаштуєш під графіки відключень. Мав нагоду поспілкуватися з тими, хто вже роками активно працює з альтернативними видами енергетики. Їхні напрацювання та досвід – важливі. Особливо для комунального сектора. Як оптимізувати роботу, бути ефективними та енергонезалежними.

У пріоритеті – розвиток розподіленої генерації. Про це в деталях говорили на обласному Конгресі місцевих та регіональних влад. Він, нагадаємо, днями відбувся на Черкащині.

– В області ми вже використовуємо альтернативні джерела енергії, – зауважив Ігор Табурець. – Тож для нас це не щось нове. Позитивні приклади є, досвід – також. Масштабуємось! 

Зауважимо, нині в області працюють з пів сотні сонячних електростанцій, малі гідроелектростанції, поки що одна – вітрова. Активізується  встановлення та запуск когенераційних установок, що комбіновано виробляють електроенергію і тепло. В області їх уже працює 16. Ще 30 – у процесі. 

Офіційну інформацію читайте на ресурсах:

За інформацією Черкаської ОВА.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *