14.06.2024      28      0
 

Питання дотримання прав людини обговорили на форумі в Черкасах


Забезпечення дотримання прав людини – пріоритет для області та громад зокрема. Це обов’язковий принцип абсолютно в усіх сферах. На цьому наголосила перша заступниця очільника області Наталія Кравченко під час форуму «Права людини в умовах війни: Черкащина». 

Захід об’єднав представників районних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, керівників обласних закладів соцзахисту та охорони здоров’я. До обговорення також долучилося керівництво органів правопорядку області.

Спершу  представник Уповноваженого ВРУ з прав людини у Черкаській області Максим Тептюк розповів про актуальний стан дотримання прав людини у регіоні. Далі – спікерські панелі. Зокрема, тут йшлося про захист прав внутрішньо переміщених осіб.

– Особливу увагу в області приділяємо темам, що на порядку денному через війну, – зауважила Наталія Кравченко. – Одна із них – соціальний супровід ВПО. Разом із партнерами ми прагнемо забезпечити належні умови проживання на Черкащині для вимушених переселенців. Окрему увагу приділяємо їхньому супроводу для отримання соціальних послуг.

Також учасники форуму комунікували про забезпечення інклюзивності та безбар’єрності. 

– Зараз у нас в області триває перевірка громадських об’єктів на доступність і комфортність перебування для всіх категорій населення, – наголосила перша заступниця начальника ОВА. – Моніторингова група у процесі обстеження об’єктів громадської інфраструктури надає пропозиції та рекомендації щодо усунення недоліків їхнім власникам і балансоутримувачам. 

Окремо розглянули питання надання якісних послуг для підтримки ментального  здоров’я. 

Додамо, що такий масштабний захід із обговорення стану дотримання прав людини в Черкаській області проходить удруге. У березні цього року про це йшлося на зустрічі  за участі Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця. Тоді він сказав, що Черкащина – одна з найкращих областей із дотримання прав людини.

За інформацією Черкаської ОВА.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *