14.06.2024      31      0
 

Ігор Табурець про підготовку до опалювального сезону


На Черкащині триває підготовка до нового опалювального сезону. Тут її розпочали відразу по завершенню минулого. Про це повідомив начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець на брифінгу в медіацентрі.

Як він зауважив, усі громади передовсім орієнтують на посилення власної стійкості в різних ситуаціях. 

– Ми спільно пропрацьовуємо можливі ризики – шукаємо ефективні рішення, зважаючи на дії ворога та досвід, що вже маємо, – наголосив очільник області. – У фокусі – критична інфраструктура, джерела резервного живлення, підготовка спецтехніки, алгоритми роботи підприємств галузі у випадку надзвичайних ситуацій, ремонтні кампанії. Зі зрозумілих причин не деталізуватиму.

Нині в області розвивають також розподілену генерацію електричної енергії. 

– У нас уже діють 10 когенераційних установок, вони комбіновано виробляють тепло й електроенергію, – зауважив Ігор Табурець. – Це якраз для стійкості наших комунальних підприємств. Приватники теж підсилюються в такий спосіб. Ще 11 когенераційних установок готуються до встановлення. Працюємо з партнерами, щоб отримати ще. 

Як наголосив начальник ОВА, усі служби працюють у режимі 24/7. Аварійні бригади готові до термінового реагування. 

– Одне з випробувань ми вже проходимо, – сказав Ігор Табурець. – Це відключення електроенергії, що є наслідком ракетно-дронових атак по енергоінфраструктурі країни. Водночас для нас важливо зберігати економічну активність. Тому ми в Черкаській ОВА активно співпрацюємо з підприємствами, що мають стратегічне значення для економіки регіону та країни. Спільно шукаємо шляхи оптимізації споживання електроенергії та залучення альтернативних джерел живлення. Ощадливе використання світла вкрай важливе і від населення. Тільки разом і з максимальною відповідальністю від кожного ми зможемо з усім впоратися. 

Докладніше у відео: 

Офіційну інформацію читайте на ресурсах:

За інформацією Черкаської ОВА.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *