19.01.2021      396      0
 

Системних, грубих порушень не зареєстрували, – Володимир Папач про перевірки суб’єктів господарювання


Фахівці Держпродспоживслужби області впродовж 8-18 січня цього року провели 1840 перевірок, порушення санітарного законодавства встановили у 8,6 % випадків, склали 32 протоколи про порушення санітарного законодавства, керівникам суб’єктів господарювання направили 152 приписи, пропозиції щодо усунення виявлених порушень.

Про це сказав під час брифінгу в ОДА Володимир Папач, начальник управління держнагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби в області. Каже:

– Системні, грубі порушення Постанови КМУ № 1236 від 09.12.2020  щодо дотримання додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів (щодо заборони певних видів господарської діяльності суб’єктів господарювання) не реєструються. Йдеться про заклади громадського харчування, приймання відвідувачів ТРЦ, спортзали, фітнес-центри, басейни та ін.

Володимир Володимирович деталізував про заклади, що перевіряли:

-дитячі дошкільні заклади – 37, у 5 з них були виявлені порушення, направлено 5 пропозицій щодо усунення виявлених порушень;

-заклади продовольчої торгівлі – 462, у 88 з них були виявлені порушення, склали 24 протоколи про порушення санітарного законодавства, керівникам направили 86 приписів, пропозицій щодо усунення виявлених порушень;

-закладів непродовольчої торгівлі – 1124, у 39 з них виявили порушення, склали 4 протоколи про адмінправопорушення, керівникам направлено 35 приписів, пропозицій щодо усунення виявлених порушень;

-заклади громадського харчування – 180, у 20 з них були виявлені порушення, склали 3 протоколи про порушення санітарного законодавства, керівникам направлено 20 приписів, пропозицій щодо усунення виявлених порушень ;

-агропродовольчі ринки – 37, у 6 з них були виявлені порушення, складено 1 протокол про порушення санітарного законодавства, керівникам направлено 6 приписів, пропозицій щодо усунення виявлених порушень.

– Найбільш характерними зафіксованими порушеннями протиепідемічних заходів наразі є недотримання режиму вологого прибирання та дезінфекції громадських приміщень, маскового режиму, не проведення температурного скринінгу працівників, відсутність антисептиків та паперових рушників у санвузлах, – зауважив пан Володимир та додав, що наразі фахівці Держпродспоживслужби області через ЗМІ та під час проведення моніторингових перевірок здійснюють широку роз’яснювальню роботу стосовно виконання встановлених додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів для запобігання поширенню коронавірусної хвороби суб’єктами господарювання, які проводять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення.

Водночас Держпродспоживслужба області продовжує вживати необхідні профілактичні заходи щодо недопущення поширення коронавірусної інфекції.

За інформацією пресслужби Черкаської ОДА


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *