21.07.2020      278      0
 

Пошук тотему, експерименти та пригоди: у Черкасах дітвора грала в “Експедицію”


Дитяче експериментально-розважальне містечко “Експедиція” цієї суботи зібрало понад двісті юних відвідувачів. Вони мали змогу пограти в дерев’яні ігри та розважитися піщаною анімацією, випробувати гігантські “хрестики-нулики” та дженгу, “здійнятися в небо” та “відправитися на місяць” завдяки яскравим фотозонам. І головне – врятувати світ від екологічної катастрофи в інтелектуальній квест-грі “Експедиція 1.0.”

Нагадаємо, цієї суботи в обласному центрі відбувся II Черкаський SUP-fest. А в межах нього  – і дитяче експериментально-розважальне містечко “Експедиція”. Ці два проекти – у переліку двох десятків інших, що були визначені переможцями конкурсу з відбору проектів інститутів громадянського суспільства з передбаченою для втілення фінансовою підтримкою з обласного бюджету (для цих двох проектів спрямували 100 тис.грн). Конкурсний відбір проектів проходить у межах обласної програми розвитку громадянського суспільства.

Так, усе дійство відбувалося на місцевому пляжі “Живчик” у межах Черкаського SUP Фест 2020, що зібрав довкола себе понад двісті учасників-спортсменів і паралельно створив спортивні та відпочинкові локації для всіх охочих черкасців та гостей міста. Усе – із дотриманням вимог і правил карантину, що нині діє в країні.

Дитяче експериментально-розважальне містечко “Експедиція” було найбільшою зоною та найвіддаленішою локацією, аби убезпечити дітей від масового скупчення людей, а також мати змогу контролювати соціальну дистанцію між ними під час гри. До неї допускали учасників за попередньою реєстрацією та, відповідно, на основі онлайн тесту екологічного спрямування. Усього до квесту долучили 32 дитини, хоча охочих відправитися на пошуки скарбів і пограти було в кілька десятків разів більше.

– Учасники квест-гри “Експедиція 1.0” на базі Дитячого експериментально-розважального містечка “Експедиція” – це діти від 6 до 13 років (хоча ми планували 8-12). Проте нам це не завадило, а навпаки – допомогло. Ми побачили як шестирічки “рвуть” дванадцятирічних в одиночних завданнях із хімічних експериментів, як круто виходить їх згуртувати. А ще було дуже втішно чути їхні неймовірні кричалки “Ми зміючки ту-ту-ру-ту” або ж “Черепахи-ахи-ахи”, – розповідає авторка та ідейниця квест-гри і містечка зокрема, громадська діячка, організаторка Mriya-Fest у Черкасах Ірина Хорошаєва.

Усього було чотири команди по 8 осіб – “Чайки”, “Черепахи”, “Бобри” та “Вужики”, які зіграли у два етапи “Експедиції” та одну супер-гру.

До всього, у межах гри кожен мав змогу власноруч побути хіміком-експериментаторами. Юні дослідники дізналися і про те, як можна контролювати кислотність ґрунту, як відрізняти якісні молочні продукти від неякісних, отримати полімери та навіть очистити брудну воду. Також у містечку працювала майстерня “Мудрий Тесля”, яка навчала всіх охочих основам деревообробки, а волонтери скаутської організації “Пласт Черкаси” давали уроки виживання.

А ще громадська майстерня “Прешіос-Лаб” демонструвала тунель перешкод, створений зі сміття, яким щодня людство забруднює водойми. – Класна ідея з цим містечком: моя донька і погралася, і позмагалась, і отримала нові знання та враження, ще й подарунки і найцінніше – пригоди та нові знайомства. Я – спокій, що мою дитину контролюють, а сам, тим часом, міг вільно споглядати перегони, що відбувалися на воді, – ділиться враженнями черкащанин Тимур Шаповал.

Функціонування Дитячого експериментально-розважального містечка “Експедиція” і проведення квест-гри “Експедиція 1.0.” стало можливим завдяки перемозі цього проекту у конкурсі проектів за програмою підтримки інститутів громадянського суспільства від Черкаської ОДА та небайдужих меценатів.

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної федерації SUP-веслування та серфінгу.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *