14.07.2020      665      0
 

Голова Черкаської РДА Володимир КЛИМЕНКО провів засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій


Сьогодні, 14 липня, голова Черкаської районної державної адміністрації Володимир КЛИМЕНКО провів засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Участь у засіданні взяли представники поліції, ДСНС, Держпродспоживслужби, лісового господарства, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, закладів охорони здоров’я та сільськогосподарські виробники Черкаського району. На засіданні розглянули питання:
1. Про запобігання виникненню пожеж у місцях збирання, зберігання та переробки врожаю 2020 року.
2. Про вжиття заходів із попередження виникненню пожеж на полігонах твердих побутових відходів та сміттєзвалищах.
3. Про заходи щодо недопущення поширенню захворювань, спричинених коронавірусом COVID-19.

З першого питання доповів начальник Черкаського міськрайонного відділу УДСНС України у Черкаській області Анатолій КОБКО. – На Черкащині розпочався сезон жнив 2020 року, а від того, як буде зібраний і збережений урожай, залежить чи буде в державі та кожного з нас на столі протягом року якісний та доступний за ціною хліб. Тому зберегти врожай від вогню – справа кожного громадянина! Невеличке джерело відкритого вогню може викликати велику пожежу і тоді результати багатомісячної напруженої праці багатьох людей пропадають миттєво, завдаючи при цьому величезних матеріальних збитків. До того ж приборкати пожежу зернових культур на полі дуже складно. Такі пожежі можуть швидко набути великих масштабів і їх гасіння завжди пов’язане з подоланням значних труднощів, затратою не малих матеріальних засобів і людських ресурсів. Пам’ятайте, що дотримання правил пожежної безпеки – це гарантія збереження врожаю від пожежі, – зазначив Анатолій КОБКО. 
Голова райдержадміністрації Володимир КЛИМЕНКО наголосив на дотриманні пожежної безпеки сільськогосподарськими товаровиробниками під час збирання урожаю та виконанні рекомендацій Черкаського міськрайонного відділу Управління ДСНС України, наданих суб’єктам господарської діяльності, з означеного питання.
Начальник фінансового управління райдержадміністрації Ганна ШОКОТ звернула увагу на своєчасність сплати орендної плати за землю аграріями району, адже без надходжень до бюджету неможливо забезпечити гідну заробітну плату працівникам соціальної сфери.

Щодо вжиття заходів із ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ, упорядкування та вивозу твердих побутових відходів, пестицидів поінформував начальник управління житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, інфраструктури, енергетики та захисту довкілля райдержадміністрації Петро ДАНИЛІШИН.
Голова райдержадміністрації Володимир КЛИМЕНКО надав доручення начальнику управління житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, інфраструктури, енергетики та захисту довкілля райдержадміністрації Петру ДАНИЛІШИНУ вивчити питання утилізації пестицидів по кожному об’єкту та узгодити план дій з Управлінням екології та природних ресурсів облдержадміністрації для подальшого його вирішення. Володимир Андрійович акцентував увагу на встановленні систем відеофіксації місць, де найчастіше виникають стихійні сміттєзвалища. Адже, коли є відеодоказ, знайти порушника легше.
У свою чергу начальник Черкаського міськрайонного відділу УДСНС України у Черкаській області Анатолій КОБКО зазначив, що почастішали випадки підпалу сміттєзвалищ і тому важливо обкошувати, обкопувати територію полігонів, адже вогонь дуже швидко розповсюджується, загорається трава, посіви; масштаби пожежі збільшуються і для її ліквідації необхідно більше сил та часу.

Про заходи щодо недопущення поширенню захворювань, спричинених коронавірусом COVID-19, поінформували головний лікар КНП “Черкаський районний центр первинної медико-санітарної допомоги” Черкаської районної ради Ганна ПАНТЮХІНА. в. о. начальника Черкаського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області Валентин РИБАК.
Голова райдержадміністрації Володимир КЛИМЕНКО наголосив на дотриманні протиепідемічних заходів, співпраці відповідальних служб з метою попередження розповсюдження захворювання та оперативного реагування.
За підсумками засідання прийнято відповідні рішення.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *