25.09.2024      22      0
 

На Черкащині втілюватимуть новий проєкт із підтримки критичної інфраструктури


Черкащина продовжує співпрацю із представниками проєкту ПРООН.  Зокрема, у сфері впровадження об’єктів розподіленої генерації. Подальший план дій і напрями роботи  обговорили на засіданні робочої групи при ОВА під керівництвом заступника очільника області Антона Царюка. 

Як він розповів, зустріч стала результатом попередніх комунікацій із координаторами – експертами проєкту ПРООН ГЕФ/UNDP “Усунення бар’єрів для сприяння інвестиціям в енергоефективність громадських будівель в малих та середніх містах України шляхом застосування механізму ЕСКО”  та громадами Черкащини. 

– Маємо напрацювання щодо встановлення сонячних панелей на будівлях об’єктів житлово-комунальної сфери та охорони здоров’я області, – розповів Антон Царюк. – Партнери відібрали потенційно привабливі для реалізації 17 проєктів. Тепер триває пряма комунікація громад і партнерів. Від ОВА забезпечуємо супровід і підтримку на всіх етапах.  

Окрім цього, на зустрічі розглянули шляхи енергетичного підсилення об’єктів, що не потрапили до потенційно привабливих для партнерів. Обговорено механізми вирішення ситуацій.

– Підтримка енергетичної стійкості – першочергове завдання для області, – наголосив Антон Царюк. – Особливо зараз, перед стартом опалювального сезону. Дякуємо за потужну підтримку нашим друзям і партнерам. 

Водночас заступник очільника області звернувся до керівників громад, що ті активніше включалися у процес розвитку розподілення генерації. А також використовували всі можливості для забезпечення стабільного енергоспоживання об’єктів критичної інфраструктури.

За інформацією Черкаської ОВА.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *