24.09.2024      21      0
 

Ігор Табурець про ситуацію в області на ранок 24 вересня


З вечора до ранку ворог не давав спокою оборонцям неба Черкащини. Більшість атак вони успішно відбили. За попередніми даними, загалом у межах області силами ППО, мобільних вогневих груп і завдяки РЕБ-протидії знищено 20 БпЛА противника. Про це повідомив начальник ОВА Ігор Табурець.

Водночас, як він зауважив, є кілька влучань по відкритій території в обласному центрі.

– Найголовніше – минулось без потерпілих, – наголосив Ігор Табурець. – Через падіння уламків у Смілі повибивало вікна в кількох будинках. Також у чотирьох випадках займалась суха рослинність. Натепер пожежі ліквідовані. Обстеження території триває.

Нагадуємо, що в разі виявлення підозрілих знахідок – відразу повідомляйте за телефонами: 101 та 102. У жодному разі не чіпайте їх!

Додамо, за інформацією Командування Повітряних Сил, у ніч на 24 вересня 2024 року радіотехнічними військами Повітряних Сил виявлено та здійснено супровід 85 засобів повітряного нападу противника.

Зокрема:

– одну балістичну ракету «Іскандер-М»;

– дві керовані авіаційні ракети Х-59/69;

– одну ракету; – 81 ударний БплА типу «Shahed».

Основний напрямок удару – північ та центр України.

У результаті протиповітряного бою збито 66 ворожих ударних БпЛА. Ще 13 ворожих безпілотників, внаслідок активної протидії Сил оборони, локаційно втрачені в кількох регіонах України.

Офіційну інформацію читайте на наших ресурсах:

За інформацією Черкаської ОВА


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *