22.08.2024      40      0
 

У Черкаській РВА відбулося позачергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій


Питання проведення ремонтних робіт на насосних агрегатах Тясминської насосної станції та пониження рівнів води в р.Тясмин, бокових осушувальних каналах обговорили на позачерговому засіданні місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. За дорученням начальниці Черкаської РВА Валерії Бандурко, позачергове засідання провів заступник голови РДА Микола Турик.

Участь у засіданні взяли представники Регіонального офісу водних ресурсів у Черкаській області, Черкаського управління захисних масивів Дніпровських водосховищ, Черкаського районного управління ГУ ДСНС у Черкаській області, Чигиринської міської ради та інших служб.

На засіданні прийнято рішення щодо створення робочої групи для вивчення питання ремонтних робіт на насосних агрегатах Тясминської насосної станції, пониження рівнів води в р.Тясмин та бокових осушувальних каналах.

Враховуючи те, що в Черкаському районі спостерігається 5 клас пожежної небезпеки, існує нагальна потреба тримати максимальний рівень води в р. Тясмин, для підтоплення торфополів протягом всього пожежонебезпечного періоду.

Регіональному офісу водних ресурсів спільно з Черкаським районним управлінням ГУ ДСНС у Черкаській області рекомендовано встановити постійний контроль за станом утримання торф’яників у підтопленому стані, шляхом щоденної перевірки тримання в піднятому стані шлюзів-регуляторів по руслу р. Тясмин.

За підсумками засідання прийнято протокольне рішення.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *