12.08.2024      48      0
 

Перший на Черкащині: в обласному центрі запрацював офіс #Зроблено_в_Україні


Перший центр #Зроблено_в_Україні запрацював у Черкасах. Це – місце, куди підприємець може прийти та отримати послугу «під ключ». А також консультацію, допомогу в написанні заявок на гранти та бізнес-планів. 

Центр розташований на базі Черкаської філії обласного центру зайнятості за адресою: вул. Гоголя, 330.

– Українське – у пріоритеті, – наголосив начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець. – Маємо ще більше створювати та виробляти своє. Держава дає інструменти. Про них детальніше якраз і можна дізнатися в цьому офісі.

За словами Ігоря Табурця, підприємці регіону –  активні учасники програм підтримки. Цьогоріч 9 переробних підприємств області отримали гранти на розвиток на понад 42 млн грн. А за період дії програми «Доступне кредитування 5-7-9» видано 3879 кредитів на понад 13 млрд грн. Водночас 447 підприємців уже отримали мікрогранти на власну справу.

– Маємо спільно примножувати такі історії успіху, – зауважив начальник ОВА. –  Плюс один інструмент комунікації з бізнесом тепер маємо. Надалі очікуємо відкриття таких офісів в Умані, Золотоноші та Звенигородці. 

Як розповіла директорка Державного центру зайнятості Юлія Жовтяк, офіси «Зроблено в Україні» – лише невелика складова політики Уряду з підтримки українських виробників. 

– Сьогодні це вже 20-ий офіс «Зроблено в Україні», який ми відкриваємо на базі центру зайнятості, – сказала вона. –  Всього за пів року дії цього проєкту ми бачимо, що рухаємося в правильному напрямку. Фахівцями офісів надано вже понад 5 тисяч консультацій із різних питань: урядові грантові програми, перенавчання та отримання ваучеру, багато роботодавців приходять із запитом підбору персоналу.

В  офісах «Зроблено в Україні» консультують із таких урядових програм:

  • мікрогрант «Власна справа»;
  • грант для ветеранів та другого з подружжя;
  • грант на переробку/дрони;
  • грант на сад;
  • грант на теплицю;
  • є-Оселя: програма доступного кредитування житла
  • доступні кредити «5-7-9»: інвестиційні кредити для переробної промисловості;
  • закупівля української с/г техніки та обладнання: компенсація 25% витрат закупівлі.

Нагадаємо, на Черкащині презентували каталог «Українська техніка для громад». 

Офіційну інформацію читайте на ресурсах:

За інформацією Черкаської ОВА.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *