03.08.2024      46      0
 

Черкаський район долучився до обласного засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України


Начальниця Черкаської РВА Валерія Бандурко разом із головами громад Черкаського району взяла участь у обласному засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

– Проблем і викликів багато, і ми маємо долати їх спільно, усією країною. Важливо зберігати нашу єдність, – зауважила Валерія Бандурко, – Конгрес є тим майданчиком, на якому представники місцевих і регіональних влад обговорюють та формують спільну позицію щодо шляхів розв’язання нагальних проблем.

За головування начальника Черкаської обласної військової адміністрації Ігоря Табурця говорили про актуальне.

Насамперед про енергетику та міжнародну співпрацю.

Прийдешня зима легкою не буде, це очевидно. Ми вже зіткнулися із погодинними відключеннями електроенергії. Ніхто не може бути впевненим, що вони не повернуться знову, якщо в країні буде дефіцит електроенергії.

Ми всі знаємо підступність агресора. Війна триває та у будь-який час ворог намагатиметься завдати чергової шкоди критичній інфраструктурі країни.

Пріоритетом залишається підготовка об’єктів критичної інфраструктури, а також розвиток та розбудова альтернативних джерел енергії.

Питання міжнародного співробітництва. Обговорили поточний стан і перспективи співпраці із закордонними партнерами. Ділилися досвідом та розповідали про практичні кейси такої взаємодії. Влада має працювати задля того, щоб дбати про своїх громадян, розвивати потенціал своїх територій.

Кожен представник центральної та місцевої влади має чітко окреслити пріоритети й закріпити позицію про важливе, ефективне та вмотивоване викликами воєнного стану – використання бюджетних коштів.

На жаль, щодня ми втрачаємо на війні рідних людей… Але нам потрібно думати про те, як ми будемо разом відновлювати нашу державу, продовжувати допомагати військовим та цивільним, повертати життя на звільнені території… Це можливо тільки тоді, коли ми єдині!

– Дякую нашим громадам, що не стоїте осторонь. Дякую за живий діалог, – резюмувала Валерія Бандурко.

Telegram:
t.me/ValeriyaBandurko


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *