18.07.2024      104      0
 

Черкащина приймає ІІІ Меліоративний форум


Як розвивати інфраструктуру зрошування, які інструменти для цього потрібно комбінувати, як залучати ресурси, зокрема і від міжнародних партнерів. Відповіді на ці питання озвучували на ІІІ Меліоративному форумі. Він нині триває на Черкащині.

Форум об’єднав представників органів державної влади та міжнародних організацій, організацій водокористувачів, аграріїв, виробників зрошувального обладнання. Триватиме він упродовж двох днів.

До обговорення теми долучився в.о. міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, очільник області Ігор Табурець, голова обласної ради Анатолій Підгорний.

– Як аграрна область маємо працювати за себе і за тих, хто не може цього робити через російських окупантів, – наголосив Ігор Табурець. – Наші аграрії щоразу демонструють свою міць. Спільно ми шукаємо ефективні рішення для подолання викликів часу. На прямому зв’язку з Мінагрополітики. Щоб мати стабільні врожаї, нам потрібно, серед іншого, розвивати інфраструктуру зрошування. Комбінувати всі доступні інструменти. Залучати ресурс, зокрема і міжнародних партнерів.

Учасникам форуму продемонстрували успішні приклади застосування меліоративних технологій в області. Зокрема, організація водокористувачів «ПЕРША» модернізує на Чигиринщині систему гідротехнічної меліорації за допомогою субгранту від Програми USAID АГРО.

– На фоні нинішніх температурних максимумів і засухи – справді порятунок урожаїв, – зауважив очільник області. – На сьогодні полив сільськогосподарських культур в області здійснюється на площі 23 тис. га. Черкащина є лідером в Україні за кількістю створених організацій водокористувачів: маємо вже 15 зареєстрованих. Реформа меліорації важлива для успішного розвитку агросектору.

Начальник ОВА додав, що в області надалі напрацьовуватимуть план дій задля підсилення напряму зрошення та меліорації в агросекторі регіону. Зокрема, із залученням партнерської підтримки від USAID.

Офіційну інформацію читайте на ресурсах:

За інформацією Черкаської ОВА.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *