19.06.2024      72      0
 

У Черкаській РВА відбулася розширена нарада з питань обороноздатності та ветеранської політики


Начальниця Черкаської РВА Валерія Бандурко разом із керівниками правоохоронних органів, територіального центру комплектування та соціальної підтримки, головами міських та сільських рад обговорили поточні завдання щодо проведення мобілізації та посилення спільної роботи у цьому напрямку. А також розглянули актуальні питання ветеранської політики.

– Завдяки їхній стійкості і відвазі сьогодні ми живемо у тилових містах і селах. Ми прокидаємося вранці, п’ємо каву і йдемо на роботу. А, як вони? Чи могли хоч за ніч зімкнути очі, чи мали можливість щось поїсти і зателефонувати рідним? – зазначила Валерія Бандурко, – Якщо кожен із нас хоча б на хвильку замислиться над цими питаннями, то зрозуміє всю важливість зміцнення нашого війська і проведення тих мобілізаційних заходів, які відбуваються сьогодні.

– Аби перемогти у війні ми повинні зміцнювати нашу армію і військовими, і зброєю. Кожен має виставити ці пріоритети для себе. Від позиції сьогодні залежить чи буде завтра у нашої країни, – зауважила очільниця РВА.

Всі військовозобов’язані мають перебувати на обліку та оновити дані. Всі, хто мають право на відстрочку мають можливість скористатися цим правом. Ті, хто потребують бронювання мають бути заброньовані. Лише дотримуючись норм законодавства вдасться втримати і воєнний, і економічний фронт.

А ще є фронт ветеранський, не менш важливий. І про нього теж говорили із керівниками тергромад. Адже ті, хто захищають наше сьогодні, мають відчувати нашу підтримку і надійне плече, коли повернуться до свого села чи міста.

– Нема питань, які неможливо вирішити, якщо є бажання і комунікація. – зазначила Валерія Бандурко, – Саме з цією метою вкотре наголошую на створенні ветеранських просторів, хабів у кожній громаді. Дякую тим, хто вже активно працює в цьому напрямку, та звертаю увагу інших, кому ще треба попрацювати.

– На жаль, ворог не шкодує сил і засобів, не зупиняють його ні моральні принципи, ні духовні цінності, тож і ми не можемо зупинитися. Маємо зміцнювати українське військо, дбати про ветеранів, бо, хто як не ми! – резюмувала очільниця РВА.

Telegram:
t.me/ValeriyaBandurko


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *