12.06.2024      102      0
 

Тримаємо освітній фронт: у Черкаському районі відкрито сучасне протирадіаційне укриття


Сьогодні начальниця Черкаської РВА Валерія Бандурко разом із начальником Черкаської ОВА Ігорем Табурцем долучилися до відкриття сучасного протирадіаційного укриття у Смілянській громаді.

– Воїни освітнього фронту…Вчителі, керівники шкіл, садочків, тергромад, підрядники, будівельники… Всі ми стали на захист безпечного навчання наших дітей. – зазначила очільниця РВА. – Колись, у мирний час, літо було про відпочинок та розваги. Наразі літо – це можливість реалізувати безпекові проєкти, щоб 1-го вересня ще більше діток доєдналися до навчання офлайн.

Укриття розраховане на 380 осіб. Будівля оснащена централізованими мережами електропостачання, водопостачання та водовідведення. Для підтримання нормативної температури повітря в приміщеннях укриття влаштовано систему опалення, суміщену з приливною вентиляцією.

При відключенні від електромереж передбачається живлення від дизельної електростанції. Для організації телефонного звʼязку встановлено керований комутатор, приміщення забезпечено бездротовим Wi-Fi-звʼязком. Встановлено автоматичну пожежну сигналізацію та систему мовленнєвого оповіщення. Окремі кімнати використовуються під час навчання на уроках “Захист Вітчизни”.

– Масштаби будівництва вражають. Це – взірець, як має бути. Тут кожен куточок просякнутий любов’ю до дітей. Недаремно кажуть, що діти, які зростають у любові, – щасливі діти. Дякую усім причетним за турботу. З вірою у майбутнє, разом до Перемоги! – наголосила Валерія Бандурко.

Telegram:
t.me/ValeriyaBandurko


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *