Начальниця Черкаської РВА Валерія Бандурко взяла участь у Черкаському регіональному форумі: «Реформа шкільного харчування: виклики, досягнення, перспективи».
Серед учасників заходу – заступник Міністра освіти і науки України Андрій Сташків, керівник Проєктного офісу реформи системи шкільного харчування, голова національної асоціації громадського харчування Орест Степаняк, начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець, експерти у сфері харчової реформи, представники Черкаської обласної державної адміністрації, районів та громад Черкащини.
Стратегічна мета реформи, ініційованої першою леді України Оленою Зеленською,– забезпечити різноманітне, збалансоване та якісне харчування в закладах освіти, формуючи навички здорового харчування у дітей.
Обговорювали напрацювання та плани на найближчий час.
У процесі зміни системи харчування дітей громадам варто орієнтуватися на: розвиток кадрового потенціалу, модернізацію харчоблоків закладів освіти, впровадження нових норм і меню.
– Дітям має бути смачно і корисно. Задля їхнього здоров’я сьогодні й задля здоров’я українців у майбутньому, – резюмувала Валерія Бандурко.
Telegram:
t.me/ValeriyaBandurko