09.05.2021      369      0
 

У Черкаському районі вшанували пам’ять жертв Другої світової війни


8 травня в Україні відзначають День пам’яті та примирення, присвячений пам’яті жертв Другої світової війни 1939-1945 років.

З цієї нагоди у Черкаському районі проходять заходи з метою належного вшанування пам’яті жертв Другої світової війни, а також виховання у молоді почуття патріотизму, національної гідності, готовності до захисту своєї держави, шанобливого ставлення до старшого покоління.

Працівники Черкаської райдержадміністрації та Черкаської районної ради поклали квіти до меморіального комплексу «Пагорб Слави» у м. Черкаси та вшанували пам‘ять воїнів, які полегли у боях, хвилиною мовчання.У заходах взяли участь голова Черкаської районної ради Олександр Василенко (Alexandr Vasylenko), заступник голови Черкаської райдержадміністрації Богдан Солошенко та керівник апарату Черкаської райдержадміністрації Аліна Плахотна.

Символом вшанування пам’яті жертв Другої світової війни є червоний мак.

Ця квітка – пам’ятний знак жертв усіх військових і громадянських конфліктів, а також відображення кривавого сліду від пострілу.Сьогодні наш обов’язок гідно вшанувати подвиг Українського народу, його визначний внесок у перемогу у Другій світовій війні, висловити повагу усім борцям проти нацизму, увічнити пам’ять загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у роки війни. Тож нехай завдяки цьому червоний мак для нас буде не лише символом воїна, козака, крові, смерті, а й – сонця, волі, гордості та оберегу від усього недоброго.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *