28.01.2021      374      0
 

Голова Черкаської РДА Володимир Клименко взяв участь в онлайн-нараді з питань вакцинації


Сьогодні, голова Черкаської районної державної адміністрації Володимир КЛИМЕНКО взяв участь в режимі Zoom-конференції у нараді заступника голови облдержадміністрації Лариси КОШОВОЇ, стосовно питань організації виконання Дорожньої карти з впровадження вакцини від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, і проведення масової вакцинації у відповідь на пандемію COVID-19 в Україні у 2021-2022 роках.

Нагадаємо: Дорожня карта з впровадження вакцини від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої корона вірусом SARS-CoV-2, і проведення масової вакцинації у відповідь на пандемію COVID-19 в Україні у 2021-2022 роках розроблена для забезпечення належного та рівного доступу до ефективно ї вакцини проти корона вірусної хвороби COVID-19 для всього населення України, яке має його отримати, а також для контролю пов’язаних з цим процесів.

На нараді обговорили мету та цілі вакцинації, та розглянули етапи кампанії з вакцинації.

Перший етап розпочнеться з вакцинації людей із критичним ризиком інфікування та розвитку коронавірусної хвороби COVID-19 та тих, хто виконує критичні функції у відповідь на пандемію. Сюди входять усі медичні працівники, які працюють в закладах охорони здоров’я де надають стаціонарну допомогу хворим на коронавірусну хворобу (працівники лабораторій, екстреної медичної допомоги, включаючи водіїв, люди, які перебувають в спеціалізованих закладах (інтернатах).

Наступний етап передбачає вакцинування людей із надзвичайно високим ризиком інфікування та тих, хто надає медичні послуги: всі працівники первинної медичної допомоги, закладів охорони здоров’я, які не надають стаціонарну допомогу хворим на коронавірусну хворобу, працівники системи громадського здоров’я, люди віком від 80 років та соціальні працівники.

На третьому та четвертому етапі відповідно проводитиметься вакцинація людей із високим та підвищеним ризиком інфікування та тих, які виконують функції із підтримки безпеки та життєдіяльності держави.

На завершальному етапі планується вакцинувати інші категорії населення, які не входять до зазначених вище пріоритетних груп.

З метою удосконалення організації порядку проведення профілактичних щеплень проти гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 у КНП «Черкаський районний центр ПМСД» Червонослобідської сільської ради: визначено регіонального координатора заходів з імунопрофілактики, створено мобільну бригаду з впровадження вакцини, медичними працівниками підпорядкованих закладів охорони здоров’я та членами мобільної бригади при надходженні вакцини буде забезпечено виконання Дорожньої карти з впровадження вакцини.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *