21.08.2019      280      0
 

Влада закликає висловити свою думку щодо створення в Україні Міністерства сім’ї та дитинства


На веб-сайті офіційного інтернет-представництва Президента України формується громадська думка та відображення запиту населення на посилення захисту сім’ї, дитинства, материнства і батьківства шляхом створення в України Міністерства сім’ї та дитинства, а також відповідного Комітету Верховної Ради.

Відповідну петиціє від 08 серпня 2019 року № 22/069110-еп оприлюднено за посиланням.

Текст петиції:

Част.2 ст.51 Конституції України визначає, що сім’я, дитинство, материнство і батьківство охороняються державою.
Низкою засобів масової інформації від 30.07.2019 поширено інформацію про наміри Офісу Президента України сприяти об’єднанню Міністерства охорони здоров’я та Міністерства соціальної політики, завданням якого є забезпечення реалізації держполітики з питань сім’ї та дітей, під головуванням першого. 
Пріоритетність питань сім’ї та дитинства у державній політиці з роками нівелюється та, рештою решт, перестане існувати взагалі.
З ракурсу історії, з метою підвищення ефективності реалізації основних завдань державної політики України з питань сім’ї, дітей та молоді, конституційного обов’язку держави щодо охорони сім’ї, дитинства, материнства і батьківства, забезпечення соціального становлення і розвитку молоді та відповідно до пункту 15 статті 106 Конституції, Президент України підписав Указ 06 лютого 2004 року № 166/2004 про створення Міністерства України у справах сім’ї, дітей та молоді.
Указом Президента України від 09.12.2010 зазначене Міністерство реорганізовано в Міністерство освіти та науки, молоді та спорту. Функції стосовно сім’ї та дітей передані в 2011 році до Міністерства соціальної політики, фаховими сферами якого є трудові відносини зайнятості, соціальний захист і пенсійне забезпечення населення, та яке є правонаступником прав і обов’язків ліквідованих Указом Президента України від 25.07.97 №705/97 Міністерства праці та Міністерства соціального захисту населення.
Як результат, за останні роки бачимо відсутність ідеології формування культури сімейних відносин, підвищення відповідальності батьків за сім’ю та виховання дітей, недостатню кількість механізмів підтримки сімей, збільшення сімейного насильства, жорстокого поводження з дітьми, злочинів проти дітей, ліквідацію 80% штату соціальних працівників, які супроводжували сім’ї у складних життєвих обставинах тощо.
Відповідно до ст.3 СК України, сім’я є первинним та основним осередком суспільства.
Відповідно до ст.102 Конституції України, Президент України є гарантом додержання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина.
Володимире Олександровичу, просимо підвищити питання сім’ї та дитинства серед пріоритетів державної політики, а також сприяти створенню в Україні Міністерства сім’ї та дитинства і відповідного Комітету Верховної Ради України.
Підтримано Громадською організацією “Всеукраїнська асоціація прийомних батьків”.

За інформацією
офіційного інтернет-представництва Президента України


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *