15.11.2019      484      0
 

Звільнення як можливість для розвитку


Кабінет Міністрів України заявив про початок оптимізації районних державних адміністрацій в усіх областях України. Днями рішення про скорочення їх чисельності на понад 18 тисяч посад підтвердив міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. Служба зайнятості оперативно реагує на зміни і вже сьогодні починає працювати зі структурами, працівники яких будуть вивільнені.

Тому вчора в приміщенні Черкаської районної державної адміністрації відбувся Семінар з вивільнюваним працівниками, організований спільно Черкаською районною філією Черкаського обласного центру зайнятості та Черкаським міським центром зайнятості.

Захід відбувся з метою профілактики безробіття та активізації потенціалу працівників, які вже попередженні про звільнення, для пошуку найкращого виду зайнятості для себе. Адже під час процесу скорочення працівників бюджетної сфери важливо не просто реагувати, а й діяти на випередження.

Захід відкрив керівник апарату Черкаської районної державної адміністрації Дмитро  Клименко та висловив подяку  фахівцям служби зайнятості за готовність спільними зусиллями долати негативні наслідки вивільнення працівників.

Фахівці служби зайнятості, в свою чергу, розповіли про послуги служби, відповіли на питання юридичного характеру, ознайомили з актуальними вакансіями та презентували мотивуючі історії успіху колишніх безробітних, які реалізували себе в нових для себе сферах зайнятості. Бажаючі також мали змогу пройти профдіагностичне тестування для визначення власних професійних нахилів.

Підсумовуючи, директор філії Олександр Гриценко та директор центру зайнятості Оксана Щербак зазначили: «Ми робимо все можливе для пом’якшення процесу масового вивільнення працівників. Та, в свою чергу, сподіваємося на активність самих людей у спільній справі з підбору нової роботи або інших шляхів самореалізації». Служба зайнятості продовжує роботу з держслужбовцями, які будуть вивільнені найближчим часом: гарантує надання повного спектру послуг та підтримку кожному, хто втратить роботу.

IMG-001.jpg
IMG-002.jpg


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *