21.01.2022      251      0
 

Комфортний простір потрібен кожному – особливо маломобільним групам населення


Мінрегіон спільно з компанією Big City Lab та громадською організацією „Безбар’єрність“ продовжують роботу над „Альбомом безбар’єрних рішень“.

Відтак, експерти провели дослідження доступності міських просторів, де проаналізували проблеми, з якими стикаються представники маломобільних груп при користуванні житловими будівлями, парками, скверами, вулицями, громадськими закладами тощо.„Альбом безбар’єрних рішень“ створюється у межах ініціативи першої леді Олени Зеленської „Без бар’єрів“.

Дослідження базується на результатах опитування людей з інвалідністю, літніх людей, батьків із дітьми та інших маломобільних груп населення про їхній досвід користування міськими просторами. Зокрема, щодо бар’єрів, з якими вони стикаються, пересуваючись містом, на роботі, під час навчання чи отримання послуг. Значну частину звіту присвячено аналізу чинних нормативів та стандартів, які регулюють питання безбар’єрності.

Наразі завершено роботу над першим розділом „Альбому безбар’єрних рішень“ – практичного посібника, який надає рекомендації та ілюструє, як зробити міське середовище дружнім до різних користувачів, зокрема батьків з маленькими дітьми, літніх людей, людей з інвалідністю.

„Альбом безбар’єрних рішень“ – результат співпраці архітекторів, фахівців у сфері будівництва, представників громадських організацій і маломобільних груп населення.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *