05.10.2021      234      0
 

Доступність для всіх і кожному!


       Наразі держава створює для людей з інвалідністю можливість вести незалежний та повноцінний спосіб життя, тобто вживає конкретних заходів для усунення будь яких перешкод, що унеможливлюють доступ до громадських будівель та споруд, об’єктів транспортної інфраструктури, а також до інших об’єктів і послуг для людей з обмеженими особливостями.

        Національна стратегія зі створення безбар’єрного простору розроблена у межах ініціативи першої леді Олени Зеленської та на виконання відповідного Указу Президента України  і покликана забезпечити створення безперешкодного середовища для усіх груп населення, надати рівні можливості кожному без виключення реалізовувати свої права, забезпечити рівний доступ до послуг та інфраструктури.

       Районною державною адміністрацією відповідно до постанови Кабінету Міністрів України   від 26 травня 2021 року № 537 „Про затвердження Порядку проведення моніторингу та оцінки ступеня безбар’єрності об’єктів фізичного оточення і послуг для осіб з інвалідністю“ продовжується робота щодо   проведення оцінки ступеня безбар’єрності об’єктів фізичного оточення і послуг для осіб з інвалідністю в громадах Черкаського району.

       Наразі в територіальних громадах Черкаського району створені робочі групи з визначенням відповідальних осіб (управителів), що здійснюють обстеження та оцінку ступеня безбар’єрності об’єктів фізичного оточення і послуг для осіб з інвалідністю.

       Станом на сьогодні місцевими органами з питань містобудування та архітектури обстежено 263 об’єкта фізичного оточення і послуг для осіб з інвалідністю. За результатами: 52 відсотки вищевказаних об’єктів бар’єрні,             18 відсотків – з частковою безбар’єрністю та 30 відсотків – безбар’єрні.

        Питання доступності навчальних, медичних закладів та  підприємств всіх форм власності являється одним з першочергових для органів  державної влади району.

За інформацією відділу містобудування та архітектури


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *